Akdeniz yeşillikleri ile kızartılmış keçi peyniri
Posted Şubat 17, 2009
on:- In: Sağlıklı Beslenme | Bitkiler | Sağlık | Salatalar | sebzeler
- Yorum Yapın
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 5 dk
Malzemeler:
# 100 gr keçi peyniri
# Yarım demet Akdeniz yeşilliği
# Yarım limonun suyu
# 3 çay kaşığı zeytinyağı
# 1 çay kaşığı tuz, karabiber
# 2 çorba kaşığı galeta unu
# 2 çorba kaşığı un
# 1 yumurta
Hazırlanışı:
* Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp süzün. Elinizle iri parçalara ayırın. Keçi peynirini yuvarlak dilimleyip sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve gelata ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp peynir dilimlerini ilave edin. Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
* Limon suyu, zeytinyağı tuz ve karabiberi küçük bir kapta çırpın. Akdeniz yeşilliklerinin üzerine gezdirip harmanlayın. Yeşillikleri servis tabağına alın. Kızartılmış keçi peynirlerini ekleyip servis yapın.
Yorum bırakın