İksir , adı üzerinde…

Şalgam Suyu

Posted on: Aralık 20, 2008

şalgam suyu
Şalgam suyu yapımında şalgam,kırmızı havuç, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanılır. Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gerçekleşir.

Birinci aşama;
ekşi maya,tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir.

İkinci aşama;bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur.

Şalgam Suyunun Faydaları

-İştah açar.

– Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.

-A1,B1 ve C vitaminleri içerir, Stresi önler ve sinirleri yatıştırır.

– Kalsiyum,potasyum ve demir içerir , kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

-Afrodizyak özelliği vardır.

– Mide ve Karaciğere faydalıdır.

– İçindeki potasyum kaslara ve kalbe faydalıdır.

– Kalp, Damar ve Gözler için yararlı özellikleri vardır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Aralık 2008
P S Ç P C C P
« Kas   Oca »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

İnsani Yardım Vakfı

CafCaf Mizah

40 Cartoon 40 Hadith

Hamilelik ve Annelik

Leyal

Dünya Bülteni

İslam Özgürlüktür

RSS Girift

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Dünya Bülteni

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS AmatöRuh

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Timeturk

Blog Stats

  • 1,701,620 hits
%d blogcu bunu beğendi: