İksir , adı üzerinde…

Sağlıklı Mutfak Önerileri

Posted on: Eylül 27, 2008

1
Mutfağınızı taze sebze ve meyvelerle doldurun
Mutfağınızda taze sebze ve meyveler varsa sağlıklı öğünler hazırlama ihtimaliniz yüksek olur. Eğer bulabiliyorsanız besin değeri yüksek olan organik ürünleri tercih edin. Kolayca salata hazırlamak için gerekli yeşil salata yapraklarını ve diğer sebzeleri elinizin altında bulundurun. Salatalık, havuç ve kereviz de atıştırmak için hızlı, lezzetli ve doyurucu sebzelerdir.
2
Yerel ürünleri tercih edin
En sağlıklı meyve ve sebzeler kendi mevsiminde yerel olarak yetiştirilenlerdir. Yerel ürünler uzaklardan gelenlerden hem daha taze hem daha diridirler. Mevsiminde aldığınız sebze ve meyveler doğal olarak yetiştirilmiş ve doğal olgunlaştıklarından vitamin ve mineral açısından zengindirler ve daha lezzetli olurlar.
3
Tam olgunlaşmamış domatesleri buzdolabına koymayın
Olgunlaşmış domateslerde güçlü bir antioksidan olan lycopene oranı daha yüksektir. Eğer aldığınız domatesler gözünüze yeterince olgun gözükmüyorsa onları mutfak tezgahı ya da bir masaya koyacağınız bir sepet veya bir çanağa göbekleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Olgunlaşma süreçleri devam ederek lezzetleri artar ve doğru kıvama gelirler. Tam olgunlaşmamış domatesleri buzdolabına koymayın. Soğuk hava olgunlaşma sürecini durdurarak lezzeti azaltır.
4
Daha sulu limonların sırrı
Turunçgiller familyasından limon, portakal, mandalina alkali oluşturan meyvelerdir ve yüksek C vitamini içerirler. Suları insanı canlandırır. Oda ısısındaki meyveden soğuktaki meyveye göre daha çok su çıkar. Sularını sıkmadan birkaç saat önce buzdolabından çıkarın. Hafifçe elinizle bastırarak mutfak tezgahının üstünde yuvarlayın. Bu hareket su torbacıklarının patlayarak meyvenin sıkımdan önce sulanmasını sağlar.
5
Taze bitkiler nasıl saklanmalı?
Taze aromalı bitkiler yemeklere kurutulmuş bitkilerden daha fazla lezzet ve besin kattıklarından mutfakta özel bir yerleri vardır. Taze bitkileri saklamak için onları sudan geçirin, kurulayın ve nemli bezler arasında kaldırın. Eğer köklü veya uzun saplı bitkiyse, köklerini suya koyun ve mutfak tezgahında veya buzdolabında saklayın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

Eylül 2008
P S Ç P C C P
    Eki »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

İnsani Yardım Vakfı

CafCaf Mizah

40 Cartoon 40 Hadith

Hamilelik ve Annelik

Leyal

Dünya Bülteni

İslam Özgürlüktür

RSS Girift

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Dünya Bülteni

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS AmatöRuh

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Timeturk

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Blog Stats

  • 1,778,738 hits
Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: