İksir , adı üzerinde…

Spirulina

Posted on: Eylül 18, 2008

ğo

Vücudun bağışıklık sisteminin desteklenmesinde
Hamilelik döneminde ve sonrasında vücuda zindelik kazandırmasında
iş yaşamında performansın ve konsantrasyonun artırılmasında
içerdiği demir sayesinde Menapoz döneminde zinde bir vücuda sahip olunmasında içerdiği mukoptrin sayesinde gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında yemeklerden önce yendiğinde tokluk hissi verdiğinden kilo kontrolünde içerdiği β-karoten ile tümör hücrelerine karşı vücut direncinin artırılmasında kolestrol ve tansiyon dengelenmesinde toksik maddelerin vücuttan atılmasında cilt bakım ürünü olarak kullanılır(Güneşten koruma,tedavi edici ve antiseptik özellikte) kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin yapımını artırdığı için kansızlığa karşı yaşlanmaya karşı içerdiği GLA asitleri sayesinde sağlıklı bir cilt,parlak saçlar ve güçlü tırnaklar için, kullanılabileceği

Spirulina her ne kadar 21. yüzyılın süper gıdası olarak tanıtılsa da yüzyıllar önce insanoğlu tarafından keşfedilmiş bir besindir. Spirulina’nın Texcoco gölü kıyısında yaşayan Aztekler tarafından tüketildiğine ilişkin en eski kaynak 1524 yılına dayanmaktadır. Ayrıca Çad Gölü kıyısında yaşayan Kanembu kabilesi yerlileri de bu besini çok eski çağlardan beri tanımakta ve yiyecek olarak tüketmektedirler. Ancak ticari kültürlerinin yapılması ve bilimsel anlamdaki çalışmaların başlaması; ürünün 1963 yılında Fransız Petrol Araştırma Enstitüsü tarafından ortaya çıkarılarak. %60-70 oranında protein içeren spirulina. algini laboratuarlarında üretilmesiyle olmuştur. Daha sonra NASA astronotlara besin tableti yapılması amacıyla bu alg üzerinde yapılan ilk çalışmalara öncülük etmiştir. Dünya üzerinde bir çok ülkede spirulina üretimi yıllardan beri yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri tarafından spirulina’nın çocuklar ve yetişkinler için güvenli ve faydalı bir besin olduğu kabul edilmiş ve tüketimi önerilmektedir. Türkiye’de de 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda başarı sağlanarak ilk yerli spirulina Ege Üniversitesi EBİLTEM ve Egert Ltd. işbirliğiyle üretilmiştir.

hfgfgf

BU ÜRÜN İTHAL Mİ EDİLİYOR?

Spirulina uzun yıllardır ithal edilmekteydi. Ancak Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi – EBİLTEM – bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında ülkemizin ilk yerli Spirulina üretimini İzmir’deki tesislerde gerçekleştirmiştir.

SPİRULİNA HAKKINDA BAZI ÇARPICI GERÇEKLER:

Doğadaki en zengin komple yüksek biyolojik değerde proteine sahiptir. Kendisine en yakın soya fasulyesinden yaklaşık 2 kat daha fazladır

Doğadaki en zengin B-12 vitaminine sahip besindir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat daha fazladır. B-12 kısaca yüksek enerji anlamına gelmektedir.

Doğadaki en zengin organik demir oranına sahiptir. Ispanaktan 58 kat. dana ciğerinden 28 kat daha fazladır.

Doğadaki en zengin antioxidant kaynağıdır. Başlıca sahip olduğu Antioksidantlar; vitaminler B-1 . B-5 ve B-6. Mineraller çinko . mangenezyum ve bakır. amino asitler methionine ve superantioxidant beta-carotene. vitamin E ve selenyum.

Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. Kendisine en yakın buğday filizinden 3 kat daha fazladır. Sentetik E vitaminine göre . Biyolojik aktivitesi %49 daha fazladır.

Doğadaki en zengin Gamma Linolenic Asit (GLA) içeren besindir. En yakın Çuha Çiçeği yağından 3 kat daha yüksektir.

Doğadaki en zengin klorofile sahiptir. Alfalfa ve buğday bitkisinden 5-30 kat daha fazladır.

* Bu ürün E.Ü. Bilim Teknoloji Araştırma Merkezinin “99 BİL-06″ no’lu Projesi kapsamında geliştirilmiştir.

* Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının 01.11.2004 tarih ve G35-0420-00001-8 Sayılı izni ile üretilmektedir.

* Bu ürün E.Ü. Bilim Teknoloji Araştırma Merkezinin “99 BİL-06″ no’lu Projesi kapsamında geliştirilmiştir.

* Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının 01.11.2004 tarih ve G35-0420-00001-8 Sayılı izni ile üretilmektedir.

rrryyy

Kalsiyum kemikler ve nöral iletim için gereklidir. Magnezyumun, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştırmak, kan basıncını düzenlemek gibi etkileri vardır. Öte yandan insan vücudu enzim sistemlerinin fonksiyonu ve diğer fizyolojik olaylar için esansiyel minerallere ihtiyaç duyarlar. 10 gram SPIRULINA, günlük manganez ihtiyacının %25′ini, krom ihtiyacının %21′ini, selenyum ihtiyacının da % 14′ünü karşılar.

ESANSİYEL YAĞ ASİTLERİ

İnsanların günlük beslenmeyle alınan yağ asitlerine ihtiyaçları vardır. SPIRULINA, % 4-7 oranında esansiyel yağ içerir. 10 gr.SPIRULINA, başta linolenik ve gama linolenik asit olmak üzere225 mg. esansiyel yağ asidi içerir. Gammaliolenik asit, prostoglandin sentezinde kullanılır. prostoglandinlerin ise vücuda bir çok fonskiyonu vardır.

DOĞAL PİGMENTLER

Phcycocyanin:

Pigmentler, insan metabolizmasında gerekli çok sayıda enzimin sentezlenmesinde yardımcıdırlar. SPIRULINA, bu koyu rengini, güneş ışığının değişik boylarında üretilen doğal pigmentlerden alır. Phcocyanin, SPIRULINAnın yapısında demir içeren en önemli pigmentir. Bu pigment, spirulanın tüm ağırlığının, % 14′ünü oluşturur.

Klorofil: Yeşil besinlerinin genel özelliği, yüksek klorofil içermeleridir. Klorofil, temizleyen ve detoksifiye eden bitkisel besin içeriği olarak bilinir. Yeşik rengi içerdiği magnezyum iyonuna bağlıdır.

Karotenoidler: (Doğak antioksidanlar)

Spirulanın pigmentlerinden yarısı karotenlerden oluşur. Bu karotenlerden beta-karoten en iyi bilinmesiyle birlikte çok sayıda karotenoid vücudumuzun değişik bölgelerinde antioksidan etkiler gösterirler.

ENZİMLER

Enzimler, kimyasal reksiyonların katalizörleridir. Vücudumuzda binlerce enzim değişik reaksiyonlara aracılık eder. SPIRULINA da çok sayıda enzim içerir. Bunlardan biri süper oksit dismutazdır.

DİYETLERDE KULLANIMI :

Spirulina, doğal bir gıda desteğidir. Günlük beslenmeye takviye olarak kullanılmasının yanı sıra diyetlerde de tercih edilmektedir. Günlük alınan 3-6 tablet spirulina, tokluk hissi vermede ve diyet süresince alınamayan besin elementlerinin karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.

Reklamlar
Etiketler:

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Eylül 2008
P S Ç P C C P
    Eki »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

İnsani Yardım Vakfı

CafCaf Mizah

40 Cartoon 40 Hadith

Hamilelik ve Annelik

Leyal

Dünya Bülteni

İslam Özgürlüktür

RSS Girift

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Dünya Bülteni

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS AmatöRuh

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Timeturk

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Blog Stats

  • 1.782.428 hits
Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: