İksir , adı üzerinde…

Kızılcığın Faydaları ve Kızılcık Şerbeti

Posted on: Eylül 15, 2008

kızılcık

Sonbahar mevsiminin habercisi olarak bilinen kızılcık meyvesinin, yaprağı, ağacın kökü, gövdesi ve kabuğuyla tam bir şifa kaynağı olduğu belirtildi.

Eylül ve ekim aylarında meyvelerini veren kızılcık, Karadeniz’de ve İstanbul’un Karadeniz’e yakın yamaçlarında bol miktarda yetişiyor. Meyvesi, yaprağı, ağacının kökü, gövdesi, kabuğuyla bir şifa kaynağı olan kızılcığın yararları şunlar:

“Beyninde bulunan epifiz bezi, hava karardıktan sonra melatonin adı verilen bir hormon salgılar.
Yaşam ritmimizi ve uykumuzu bu hormona borçluyuz.
Uyku beyni dinlendirir, güçlendirir, hücre yenilenmesini sağlar, bağışıklık sistemini, oksidasyonu onarır ve tüm yaşam kalitesini yükseltir.
Öte yandan önemli hormonların salgılanmasına yardımcı olur.
Birçok bilim adamı melatonini en önemli anti-oksidan olarak tanımlarlar.
Melatonin takviyesi günümüzdeki temel anti aging tedavilerinden birisi olmuştur.
Bu hormonun doktor kontrolünde kullanımı, bağışıklık sistemini ve yaşam kalitesini etkili bir şekilde yükseltir. Melatonin ilaçlarının birçoğu kızılcıktan yapılır.

-Uyku sorunları olan kişilere, gece yatmadan önce bir bardak kızılcık suyu içilmesi tavsiye edilir.
Kızılcık kanın pıhtılaşmasını artırır. Çiğden hazırlanmış kızılcık suyu veya kaynatarak yapılan kızılcık şerbeti, kan pıhtılaşmasını düzenler.

-Kızılcık kabuğu ateş düşürücü ve güçlü bir ishal kesicidir.

-Özellikle bayanlar sık sık sistit ve idrar yolu enfeksiyonu geçirirler. Kızılcık bu sorunların tedavisine yardımcı olur. İdrar enfeksiyonlarının çoğuna e-coli adı verilen bir bakteri neden olur. Kızılcıkta bulunan benzoik asit bakterilerin çoğalmasını engeller ve vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır. Kızılcık suyu, şerbeti veya kompostosu idrarımızdaki asit miktarını arttırır. Böylece böbrek taşlarının tedavisinde kullanılır. Bu arada idrardaki ağır kokuları da giderir.”

jhjkh

malzemeler:

* yarım kg kızılcık
* 2,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağından biraz az su
* 2 tatlı kaşığı limon suyu

hazırlanması:

1. kızılcığı yıkayıp 1 su bardağı su ile kaynatın. kaynayınca bir süzgeçte ezerek suyunu süzün.

2. 2,5 su bardağı şekeri 1 su bardağından biraz az su ile kaynatın. kaynayınca kızılcık suyunu ekleyin. bir iki taşım kaynayınca limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve kavanoza koyun. servis yapacağınız zaman yarım su bardağı şerbete yarım su bardağı su ekleyin.

About these ads

1 Yorum to "Kızılcığın Faydaları ve Kızılcık Şerbeti"

arkadaşlar yeyin bol bol ok

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Eylül 2008
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
    Eki »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

İnsani Yardım Vakfı

CafCaf Mizah

40 Cartoon 40 Hadith

Hamilelik ve Annelik

Leyal

Dünya Bülteni

İslam Özgürlüktür

RSS Girift

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Dünya Bülteni

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS AmatöRuh

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Timeturk

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Blog Stats

  • 1,551,967 hits
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: