İksir , adı üzerinde…

Karanfilin Faydaları ve Karanfil Çayı

Posted on: Ekim 27, 2008

baharat karanfil

Karanfil
Güzel kokulu bu çiçek ev ve bahçemizin süs bitkisi olduğu kadar ev eczanemizin de önemli bir elamanıdır. İçinde reçine, tener, sabit yağ ve eugenol bulunur.

Öksürük ve Balgam İçin Muhteşem İkili : Ihlamur ve Karanfil
Ihlamur ve karanfili birlikte kaynatıp balla karıştırın.
Bu çayı içmeye devam ederseniz öksürük ve balgam şikayetlerinizin azalarak kaybolduğunu göreceksiniz.

Doğumu Kolaylaştırabilmek İçin
Karanfilin doğumu kolaylaştırıcı yönü yabana atılamayacak kadar önemlidir.
Karanfil defne tohumları ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırıldıktan sonra doğuma on gün kala birer su bardağı içilirse doğum kolay olacaktır.
Ağız Kokusu ,Hıçkırık Tuttu Beni
Küçük bir kutu içinde yanınızda taşıyacağınız karanfilleri günde bir kaç kez ağzınızda çiğneyin.
Bu hem ağız kokusunu giderecek hem de diş çürümelerinin önüne geçecektir.
Aynı zamanda karanfilin hıçkırığı geçirme özelliği de bulunmaktadır.

Zihin Açıcı
Karanfili çay gibi demleyip tatlandırıp içerseniz hafıza kuvvetlendirici, zihin açıcı ve unutkanlığı bertaraf eden hoş bir içecek elde etmiş olacaksınız. Bu çay kalp çarpıntısına da iyi gelecektir.

Karanfil Yağı
Eğer dişiniz ağrıyorsa ve evinizde de karanfil yağı varsa bir pamuğa süreceğiniz karanfil yağını dişinize bastırıp koyarsanız faydasını görürsünüz.

Ağız İçi İltihaplarında
Karanfili kekik ve misvakla beraber kaynatıp bal karıştırarak için ve ya bu su ile ağzınızı çalkalayın. Bu terkip boğaz iltihaplarına faydalıdır.

İştah Açıcı
Karanfil çiçeklerini toplayın dört bardak kadar suyun içine atıp 24 saat kadar bakletin.
Zaman dolduktan sonra bu suyu içmeye başlayabilirsiniz.
Bu su hem ateş düşürücü olarak kullanılır hem de iştah açıcı özelliği vardır.
İdrar Kaçırmalarında
Karanfil çayı balla tatlandırılıp içildiğinde idrarını tutamayanlara iyi gelir.

karanfil çayı

Karanfili çoğumuz taylılarımızda ya da ağız kokusunu gidermek amacıyla kullanırız. Ama karanfilin hıçkırığı gidermek, zekayı kuvvetlendirmek, iştahı aşmak, şiddetli baş ağrılarını gidermek ve rahat uyku sağlama gibi pek bilinmeyen yararları da var.

KARANFİL ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Muz ve elma ezilerek lapa haline getirilir. Bir litre suya iki tutam karanfil tomurcugu, yarimsar tutam kusburnu ve çitlembik eklenerek on dakika kaynatilir. Hazirlanan çay, sekerle tatlandirilarak içilir.

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Ekim 2008
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl   Kas »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

İnsani Yardım Vakfı

CafCaf Mizah

40 Cartoon 40 Hadith

Hamilelik ve Annelik

Leyal

Dünya Bülteni

İslam Özgürlüktür

RSS Girift

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Dünya Bülteni

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS AmatöRuh

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Timeturk

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Blog Stats

  • 1,584,989 hits
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: